2012-04-29

Alternativ träning

Har fällt tre träd o dragit ris hela dagen. Här är resultatet av dagens skörd. Tänkte springa men är slut i kroppen så lite skogsarbete har gjort sitt.

2012-04-27

Patrik tipsar i Flexpays friskvårdsbrev

För några veckor sedan blev jag uppringd av Emese Gerentser som är Medicinjournalist och hälsoentusiast. Hon skriver i Nyhetsbrevet Friskvård och ville intervjua mig. Jag bifogar länken till nyhetsbrevet. http://newsletter.flexpay.se/friskvard_spring_2012/news_flexpay.jsp

Annars så simmade jag igårkväll ett pass där jag för första gången crawlade i 30 minuter eller 1550 m som det blev (med fenor). Fortfarande håller jag lägre fart än min bröstsim men kroppen är betydligt piggare på att springa efter en crawl. Det går alltså framåt. Skickar med en bild på några av mina simkompisar som är riktigt duktiga och meriterade. Jag har  blå badmössa.

2012-04-25

My stallion

Idag blev det premiär för min snabba cykel och det gick nästan 30 km/h i snitt och då måste jag ändå ta det lugnt genom stan. Riktigt skojigt men också lite farligt för det blir så otroligt stor skillnad mot andra cyklister och fotgängare. Någon kanske undrar varför jag tränar cykel inför Ö-Ö? Dels så vill jag ta mig till jobbet på cykel så ofta jag kan och dels vill jag bygga cykelmuskler så jag ev. kan köra någon triathlon tävling nu när jag ändå tränar både simning och löpning. I slutändan så stärker det även mina förberedelser för Ö-Ö.

2012-04-24

Årets snabbaste och varmaste

Det varnades för att Polisen skulle ta cyklister som cyklade för fort på cykelvägarna hörde jag idag på vårt ledningsmöte för Credit Solutions. Tur att jag inte visste det för idag blev det årets snabbaste cykeltur från hemmet till Solna. Dom drygt 16 km körde jag på 35 minuter, 27,5 km/h i snitt. Fortfarande på min mountain bike och jag hakade på en kille med smala däck som var klart stressad över att jag låg bakom honom med min feta däck. Hursomhelst så var det en fantastisk morgon med riktigt fint solljus.

2012-04-22

Värderingar, mål och hälsa

Sprang 20 km på lördagen och det kändes bra men jag har fått problem med mina vader. Fick kramp på torsdagens simning och den har inte släppt. Försöker bota på olika sätt. Kör simning ikväll ändå men får anpassa träningen.

Annars sänder jag en tanke till mitt förra företag Infotorg som i helgen tog sig upp för höga berget på Mallorca som varit ett mål under 1 års tid. Det handlar om fokuserat arbete med värderingar, mål och hälsa. Stort grattis!

2012-04-20

Riktigt roligt att Malin utmanar




 Jag såg att även Malin Ewerlöf ska delta i Ö till ö:

En av Sveriges största friidrottsprofiler tar sig an den ultimata utmaningen. Malin Ewerlöf Krepp ska i år tävla i världens kanske tuffaste endagstävling, ÖTILLÖ, som avgörs i Stockholms skärgård 3 september. http://www.otillo.se/2012/04/

2012-04-19

Två kompensationspass

I morse kom jag till jobbet lätt irriterad. Varför det då? 1 h i bil med långa bilköer förstås. Var tvungen att ta bilen idag o givetvis var det extra långa köer. Tog alltså nästa 25 min mer än när jag cyklar. Körde ett löppass på 13 km på kvällen och sedan ett simpass på drygt en 1h, teknik o uthållighet. Känns bra.

2012-04-17

Taxi eller hyrbil? Nix, cyklar

Lämnade in bilen på service i igår och hämtade den idag. Avböjde förfrågningarna kring hyrbil eller taxi. Hade lagt in cykeln i bilen istället så kunde jag både cykla till och från. Lite meckigt men absolut värt trixandet.

2012-04-15

Borta bra men hemma bäst

Ett av årets härligaste löppass. Sprang 15 km i Erstaviksskogarna. Lerigt, vått, soligt o fantastiskt vårigt med fågelsång. Skönt att vara hemma igen.

2012-04-13

Förhoppningsvis status quo

Sprang en mil på eftermiddagen, lätt uppför o motvind i 5 km ut men sköna minuter hem efter vändning i Monitier. ( tog ett självporträtt) Imorgon hemfärd, bra vecka med mkt frisk luft o träning för benen. Har kört till liftarna stänger. Sen givetvis mkt god mat o annat så summa summarum så hoppas jag att formen är status quo. Batterierna är laddade.

2012-04-11

Bra träning för låren

Föll 30 cm nysnö natten till idag vilket gjorde att låren fick jobba ordentligt. Fantastisk åkning. Såg annars en butik i Briancon på kvällen som jag gillade:)

2012-04-10

Stighudar upp till ett pass nära La Grave

Tidig morgon med lokal guide och vår kompis Pia Palm ( en av Sveriges bästa kvinnliga alpinister) på stighudar upp till ett pass i närheten av La Grave. Vi gick kanske 600 höjdmeter och våra äldsta barn var med. Mot slutet var det riktigt brant. Sedan väntade en fantastisk utförslöpa. Wow.

Toppade em med 10 km löpning i kall blötsnö.

2012-04-08

Plankan med dotter

Vera är en stark gympatjej och efter dagens skidåkning skulle hon köra sitt styrkeprogram. Jag gjorde henne sällskap. Hade inte en chans på 90 grader men plankan är jag bättre på ( än så länge). Hur många minuter är ditt rekord?

2012-04-07

Höghöjdsträning för själen

På väg till några dagars skön utförsåkning på hög alphöjd med familjen. Balsam för själen. Tagit med både sim- o löparkläder men får se om det hinns med .

Alfons hemma o vaktar.

2012-04-05

Påskbreak i poolen

Kvällens pass blev mitt bästa hittills. Det var både teknik o uthållighet som jag fick beröm av coach Mike. Mycket är också mentalt. I morse när jag var ute med Alfons bestämde jag mig för att det skulle gå bra ikväll. If its gonna be, its up to me. Glad påsk!

2012-04-04

Vacker morgon löpning

Sprang in till kontoret på Handelstidningen Justitia imorse. Hade tung ryggsäck så det tog ett tag att komma in rätt steg. Det är 12 km och när jag kom in till stan så var jag tvungen att stanna vid kajen bakom Fotografiska. Så vackert Stockholm är.

2012-04-02

Simpass i barnbassängen

Igår söndag kväll körde vi vårt pass i barnbassängen. 10 st vuxna triathleter lyckades tack vare vår coach Mikael få till ett riktigt bra pass i en 10 m bassäng och 40 cm djup. Vi tränade bla genom att en stod bakom och höll i fötterna, den andre simmade på plats och på tid. Måste ha sett roligt ut. Vad var orsaken till att stora bassängen inte gick att träna i - någon hade tidigare under dagen inte klarat av att hantera vinter/vår kräksjukan i tid............